Vid tillslaget hittades närmare ett kilo amfetamin i en bil. Foto: Polisen

I dag kommer domen mot drogterapeuten

Publicerad

I dag meddelar Sundsvalls tingsrätt domen mot den drogterapeut från Härnösand som åtalats misstänkt för grovt narkotikabrott.

Polisen hade spanat mot mannen i nio månader när han och tre andra män greps i september i fjol.

Drogterapeuten har hela tiden nekat till brott men bevisningen mot honom bland annat i form av narkotikabeslag och telefonavlyssning är omfattande.

I en bil hittades närmare ett kilo amfetamin och i ett källarförråd i Sundsvall som drogterapeuten disponerade hittades runt sju kilo hasch.

En 25-årig Härnösandsbo med missbrukshistorik som drogterapeuten varit övervakare åt misstänks ha varit medhjälpare.

Två jämtar medåtalade

Två jämtar, en 43-åring från Krokom och en 44-åring från Östersund åtalas också för att ha transporterat narkotika från Sundsvall till Jämtland.

Enligt åklagaren hade drogterapeuten en särskild mobiltelefon som narkotikaaffärerna sköttes via. Bland kontakterna i telefonen hittade polisen ett tiotal personer som tidigare dömts eller misstänkts för narkotikabrott.

Domen i målet meddelas klockan 11.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.