Foto: Monica ÖstemarkVisa alla (22)
Visa alla (22)

Pridepriset gick till Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms pridefestival blev rekordstor – och publikens pris gick till RFSL Sundsvall.

RFSL Sundsvall fanns på plats i huvudstaden för att stötta Stockholm pride. Robert Bylund är vice ordförande i RFSL Sundsvall och gick en bit framför Sundsvalls-ekipaget.

– Jag tror det var 20-30 på lastbilen men jag vet inte hur många som anslöt bakom, det var svårt att se för det är som sagt en hel del människor här, säger han till SVT.

”Torkar alla tårar”

På lastbillen fanns en banderoll med texten ”I Sundsvall torkar vi alla tårar”.

Vad menar ni med det?

– Det är ett projekt som Ola Lindström driver, det handlar om öppenhet och att få ned stigmatiseringen av HIV, vi vill visa att det går att leva ett vanligt liv med HIV.

Kan man det i Sundsvall?

– Jag hoppas det, vi i RFSL gör allt vi kan för att man ska kunna vara den man är oavsett sexuell läggning eller diagnos. Vi arbetar ständigt med kommuner och landsting, organisationer och företag för att bryta heteronormen, säger Robert Bylund, vice ordförande i RFSL Sundsvall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Pridefestivalen

Mer i ämnet