Inbrottstjuv skadad efter biljakt

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt inbrottstjuv körde av vägen efter en biljakt under torsdagsmorgonen.

Strax före fem på torsdagsmorgonen krossas rutorna på Tempo i Långsele. De som bor i samma hus larmar polisen och berättar att någon är inne i butiken. De ser sedan två inbrottstjuvar lämna platsen till fots.

En halvtimme senare stjäls en bil, som lämnats på tomgång, i Örbäck. Bara några minuter senare ringer en väktare till polisen och uppger att han ligger bakom den stulna bilen.

Vemyra ungdomshem

Polisen kommer ikapp bilen efter riksväg 90 i närheten av Vemyra. Men när de försöker stoppa bilen vägrar föraren att stanna. Istället kör han tidvis på fel sida av vägen. För att inte stressa föraren till en olycka backar polisen tillbaka men fortsätter följa bilen. I höjd med Svinåsen får bilen sladd och kör av vägen och får omfattande skador. Den 24-årige biltjuven skadas och förs till Sollefteå sjukhus för vård. Skadorna bedöms enligt polisen som lindriga. Han misstänks även för drograttfylleri och för ett inbrottsförsök på ICA i Långsele.

När polisen undersöker den kvaddade bilen hittar man varor som stulits vid inbrottet mot Tempo i Långsele. Polisen undersöker nu även om den gripne personen varit inblandad i en annan bilstöld och olycka som skett tidigare under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vemyra ungdomshem

Mer i ämnet