Sergiu Tanurcov är snart tillbaka på jobbet i Docksta. Nu har han fått ett nytt arbetstillstånd. Arkivbild. Foto: Thomas Sundberg / SVT

Ingen lycka för Tanurcov i Migrationsdomstolen

Uppdaterad
Publicerad

Sergiu Tanurcov i Docksta, som tidigare fått beslut om utvisning på grund av att han för med än fem år sedan tjänade mindre än tillåtet under ett par månader, har fått avslag på sin överklagan.

Under onsdagen fick Sergiu Tanurcov beskedet att Migrationsdomstolen inte ändrar utvisningsbeslutet mot honom och hans familj. Varför de ska utvisas beror på att Sergiu 2011 tjänade mindre än 13 000 kronor i månaden under två månader. Att han och hans fru sedan flera år tillbaka har fasta anställningar och att deras dotter är född i Sverige spelar ingen roll.

– Migrationsdomstolen säger att de inte har något stöd att ändra på det. Samma lagstiftning gäller och de kan inte göra någonting åt det. Jag har pratat med min advokat som säger att det fortfarande finns chans i sista instansen som är Migrationsöverdomstolen, säger Sergiu Tanurcov.

”Det är jättekonstigt”

Sergiu är en profil inom fotbollen i Ångermanland och stödet för honom och hans familj är stort. Han berättar att en vän till honom jämfört anledningen till utvisningen med att bilister som kört 90 km/h på en vägsträcka med samma hastighetsbegränsning får retroaktiva böter flera år efteråt när en myndighet beslutat sig för att sänka hastighetsbegränsningen.

– För mig är det jättekonstigt. Vi är två vuxna som har fast jobb. Vårt barn är fött i Sverige och går på dagis här. Nu ska vi kastas ut ur landet för att jag tjänade för lite under två månader. Det tycker jag absolut är jättekonstigt, säger Sergiu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Sergiu

Mer i ämnet