Orolig väntan på arbetstillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Sergiu Tanurcov med familj kom tillbaka till Sverige för några veckor sedan. De ville vänta på arbetstillstånd här. Men nu kom ett bakslag – Sergiu har ingen handläggare hos Migrationsverket.

Sergiu Tanurcov väntar fortfarande på besked om arbetstillstånd från Migrationsverket. Kommer inget beslut innan 12 maj måste de återvända till Moldavien. 

– Vi har väntat länge nu och hoppas att det ska komma ett positivt besked snart, säger Sergiu Tanurcov.

Ingen kontakt

Sedan slutet av mars är familjen tillbaka i Sverige. Arbetstillståndet sökte de för fyra månader sedan, och både Sergiu Tanurcov och hans arbetsgivare har sökt Migrationsverket.

– Vi trodde nog att det skulle vara löst vid det här laget. Vi har ringt till handläggaren i över tre veckor men har inte fått någon kontakt, det är extremt segt, säger Roger Jacobsson, vd Scim Display. 

Frustrerande

Hos arbetsgivaren känner man sig frustrerad över att handläggningen tar lång tid.

– Det borde inte ta så lång tid i hans fall, allt är ju klart. Enligt mig är det väldigt enkelt att åtgärda, säger Roger Jacobsson.

Men i dagarna kom förklaringen till varför beskedet dröjer.

– Ärendet ligger och väntar, och nu har vi fått veta att vi inte har någon handläggare. Det här var ju inte något positivt besked, säger Sergiu Tanurcov till SVT Nyheter Västernorrland.

Trivs på förskolan

Sergiu säger att det så klart är påfrestande att inte veta om de får stanna eller inte, men det är främst barnen han tänker på. 

– Det är jobbigt när man ser att barnen trivs, Anastasia pratar jättebra svenska och trivs på förskolan. Vi känner oss trygga här och vill bo i området, säger Sergiu Tanurcov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Sergiu

Mer i ämnet