Familjen Tanurcov är tillbaka i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

På grund av en byråkratisk miss tvingades Sergiu Tanurcov med familj lämna Sverige vid årsskiftet. Då hade de bott i Sverige i åtta år. Efter tre månader i Moldavien är de nu tillbaka i Ullånger igen.

Familjen med två minderåriga barn, åkte till Moldavien i slutet av december i fjol. Migrationsverket gjorde inget undantag trots att det fanns en nyfödd bebis i familjen.

– Anastasia vill tillbaka till ”gula huset”, det är hennes hem, säger Sergiu Tanurkov till P4 Västernorrland som berättar om familjen.

Fallet Sergiu

Skälet till utvisningen var att Sergiu hade tjänat för lite pengar under några månader för mer än fem år sedan. Det upptäcktes när han ansökte om nytt arbetstillstånd hos Migrationverket.

Avslaget var inte bara en chock för familjen, även Sergius arbetsgivare fick problem. Han hade nämligen skaffat en maskin som Sergiu var expert på.

Nu fortsätter familjen söka nytt arbetstillstånd fast från Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Sergiu

Mer i ämnet