Alla regioner följer samma rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och det är startdatum 7 november som gäller, säger Malin Plantin Sjöblom på region Västernorrland. Foto: Anna Beijron SVT

Ingen tidigarelagd vaccination mot covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Trots en ökad smittspridning med stabsläge på Sundsvalls sjukhus finns inga planer på att tidigarelägga covidvaccinationerna i Västernorrland.

Svaret är helt enkelt att rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten till regionerna är att vaccinationerna ska dra igång den 7 november.

– Vi följer de rekommendationer som våra myndigheter sätter upp och det är fortsatt rekommendation att starta den 7 november, svarar Malin Plantin Sjöblom som är verksamhetschef för vaccinationer i region Västernorrland.

Coronaviruset i Västernorrland

Skydd hela säsongen

Hittills under oktober finns 168 konstaterat smittade länsbor vilket redan nu mer än dubbelt så många som under hela september. På Sundsvalls sjukhus finns just nu 32 inneliggande patienter med covid. Trots tecken på spridning och ett ansträngt läge håller man alltså fast vid planerna.

– Det är alltid en balansgång när man skall börja då vaccinet också skall ha god effekt under så stor del av säsongen för luftvägsinfektioner, konstaterar Malin Plantin Sjöblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet