Hyresvärden ber Joel om ursäkt Foto: Privat

Joel fick ursäkt av hyresvärden

Uppdaterad
Publicerad

Igår kunde vi berätta om Joel som har Downs syndrom med hjälp av sin mamma skulle hyra en lägenhet. När fastighetsägare fick klart för sig att hyresgästen var utvecklingsstörd chockhöjde han hyran. Idag ber han om ursäkt för sitt agerande.

Joels mamma Anna Axberg hittade en passande lägenhet i Härnösand till 21-årige Joel på en försäljningssida på nätet. Men när hon förklarade för hyresvärden att Joel har Downs syndrom höjdes plötsligt hyran för lägenheten med 3.500 kronor extra i månaden, för ökat slitage.

Det som hänt Anna och Joel fick stor uppmärksamhet i media och på sociala medier var kritiken hård mot hyresvärden.

Ber om ursäkt

Idag ber hyresvärden om ursäkt. I ett SMS till SVT Västernorrland skriver han:

”Hej! I all hast när jag läste Annas förfrågan på lägenhet så trodde jag att det skulle vara mycket hjälpmedel tillhands som skulle slita extra på lägenheten, det var ett dumt och överilat antagande från min sida, jag ber därför Anna och Joel så mycket om ursäkt för det inträffade.”

– Ja det är ju bra att han ber om ursäkt, men han kunde ju ha ringt mig, säger Joels mamma Anna Axberg till SVT Västernorrland.

Anna tycker inte heller att lägenheten, efter hyresvärdens agerande, känns rätt för Joel längre.

Anna anmälde under gårdagen hyresvärdens agerande till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.