Regionens oppositionsråd Jonny Lundin reagerar kraftigt på dagens förslag från de ansvariga för specialistvården.

Jonny Lundin (C): ”kontraproduktivt”

Uppdaterad
Publicerad

Regionens oppositionsråd Jonny Lundin (C) reagerar omedelbart på de ansvariga för specialistvården och dess förslag om nedläggning av all kirurgisk verksamhet i Sollefteå.

– Ingen information eller dialog har skett med oss i oppositionen om det förslag som regionens tjänstepersoner presenterade vid dagens presskonferens. Vilket är anmärkningsvärt, säger han.

Vidare menar han att det är svårt att i detalj kommentera de olika förslagen som presenterades men att han utgår från att de är väl förankrade i den politiska majoriteten.

”kontraproduktivt”

– Spontant upplevs flera av förslagen, exempelvis nedläggningen av specialistmottagningarna vid Närvård Härnösand, som direkt kontraproduktiva till regionens pågående omställning till en nära vård i hela Västernorrland.

Förslag

Det bör påpekas att det handlar om förslag. Förslag från de ansvariga för specialistvården om att få ekonomin i balans till år 2022. Nu tar politiken vid.

– Självklart är det Regionfullmäktige som ska besluta om de eventuella utbudsförändringar som nu föreslås, kommenterar oppositionsrådet Jonny Lundin (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.