Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så gick det till när Kari och hans kollegor skulle resa hem från Stockholm. Det försenade tåget kom till Sundsvall åtta timmar efter utsatt tid. Foto: SVT, Fredrik Israelsson/SVT

Karis tåg till Sundsvall blev åtta timmar försenat – tvingades åka privatbil

Uppdaterad
Publicerad

När Kari Vaiho nyligen skulle resa från Stockholm till Sundsvall blev tåget åtta timmar försenat och han tvingades åka privatbil sista biten. Oacceptabelt, tycker han och vågar inte lita på att tågen ska gå.

– Jag kanske måste börja flyga, säger han.

Det var den 15 februari som Kari Vaiho och många andra resenärer drabbades av den extrema förseningen. Ett strömlöst tåg stod i vägen strax norr om Hudiksvall och stoppade trafiken.

I videon ovan beskriver Kari den extrema förseningen.

Fem timmar försenad

Kari tvingades åka privatbil från Hudiksvall till Sundsvall för att komma hem i någorlunda tid. Han blev fem timmar försenad och de som blev kvar på tåget kom inte fram förrän nästa morgon. Enligt tidtabellen ska resan ta tre timmar och 32 minuter, men så blir det inte alltid enligt Kari som ofta åker sträckan med tåg.

– Det är mer regel än undantag att det blir förseningar, konstaterar han.

”Inte acceptabelt”

Kari Vaiho har kollegor som varit med om liknande situationer och menar att situationen med förseningar som den varit det senaste halvåret inte är acceptabel.

– Absolut inte! Speciellt i dessa tider när man ska åka tåg, säger han med syfte på miljön men medger samtidigt att han bokat flyg nästa gång.

Extrem situation

Enligt SJ berodde det aktuella fallet på en extremt speciell situation.

– Ett tåg som får ett elfel brukar vi kunna åtgärda snabbt, säger Martina Nord, presskommunikatör på SJ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.