Katende årets boxare

Uppdaterad
Publicerad

SUNDSVALL OS-äventyret tog slut redan i den första omgången, men trots det har sundsvallsboxaren Kennedy Katende utsetts till årets boxare av Svenska boxningsförbundet. Priset delas med Naim Terbunja, IFK Linköping.

– Genom att ta sig till OS via de mycket tuffa kvalturneringarna visade både Naim och Kennedy att de tillhör de bästa boxarna i Europa, säger Erik Bredler, Idrottsansvarig Svenska Boxningsförbundet till förbundets hemsida.

Under den här säsongen har de bägge boxarna även tagit varsin guldmedalj vid internationella turneringar, Naim vann Ostravaturneringen i Tjeckien och Kennedy vann en turnering i Tammerfors, Finland.

På damsidan blev Anna Laurell bästa boxare. Vid EM i Danmark tog hon sitt tredje EM-guld. Detta efter ett längre uppehåll på grund av struma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.