Kempehallen stängs

Uppdaterad
Publicerad

Anrika Kempehallen i Örnsköldsvik stängs nu av efter att man upptäckt nya sprickbildningar i taket.

Kempehallens tak har bevakats under en längre tid. En utredning som gjordes för tio år sedan konstaterade att limträbalkarna är underdimensionerade i förhållande till snöbelastningen. Efter den senaste snörika vintern besiktigades taket och nya sprickor i takkonstruktionen upptäcktes.

Kommunen bedömer att riskerna är för stora för att man ska kunna bedriva verksamhet i Kempehallen ytterligare en säsong. Hallen stängs därför en säsong tidigare än vad kultur- och fritidsnämnden tidigare har beslutat.

– Vi måste se till att hallen är säker för allmänheten och som arbetsmiljö, säger Hans Nolander, fastighetschef i ett pressmeddelande. Därför stänger vi redan nu och kommer också omedelbart att börja planera för rivningen.

Kempehallen har använts för både konståkning och ishockey av flera föreningar och av grundskola och gymnasium. Stängningen av Kempehallen innebär att måste försöka hitta andra platser att träna på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.