Kenneth Djerf i Villola i trakterna av Viksjö är inte okej med att han allt som oftast inte får sin post numera. ”Det gör bland annat att jag får betalningspåminnelser” säger han. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Kenneth har inte fått post på sju veckor: ”Alldeles åt fanders”

Uppdaterad
Publicerad

Kenneth Djerf började misstänka att nåt var fel när hans bankkort inte dök upp på utsatt tid. I nästan sju veckor har brevlådan gapat så gott som tom.

– Alldeles åt fanders rent ut sagt, säger Kenneth – hör honom i klippet här.

Plötsligt slutade posten i stort sett att levereras till Kenneth Djerf i Villola utanför Viksjö i Härnösands kommun. Den senaste tidens skörd i lådan har varit ett par tidningar, två räkningar och bankkortet som till slut också dykt upp.

Viktigt brev från sjukhuset

Eftersom Kenneth är multisjuk väntade han på en kallelse från sjukhuset för undersökning.

– Jag vet att jag skulle varit på en undersökning. Så dom ringde och påminde mig och sa har du glömt bort tiden, men jag sa att jag inte fått nån kallelse, säger Kenneth.

Kenneth har bott i sitt hus i Villola i femton år och posten har kommit klanderfritt fram till nu.

”Sådant här kan hända”

Niclas Evertsson, distributionsområdeschef vid Postnord, säger att just i det här fallet har förändringar gjorts.

– Vi är beroende av att våra sorteringsmaskiner fungerar. Och gör de inte det så kan det hända sådana här saker, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.