Foto: SVT

Kidnappningsmålet – åklagaren yrkar på långa fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

De fyra män som rövade bort och misshandlade en man i Sundsvall, bör alla dömas till fängelse, menade åklagaren. Försvarsadvokaterna däremot yrkade på att deras klienter skulle släppas på fri fot.

Det var i november i fjol som en ung man fördes bort av fyra män utanför Himlabadet i Sundsvall. Enligt åklagaren misshandlades offret under tortyrliknande former. De fyra männen åtalades för människorov och grov utpressning.

Rättegången, som inleddes i början av februari, avslutades idag.

kidnappningsmålet i sundsvall

Vid slutpläderingen yrkade alla fyra försvarsadvokaterna på att deras klienter skullle släppas på fri fot och att åtalet skulle ogillas.

– Det har aldrig funnits anledning att väcka åtal mot min huvudman, säger Martina Bergh, försvarsadvokat till SVT Västernorrland.

Tvärtemot advokaternas argumentation yrkade åklagare Marina Amonsson på åtta års fängelse för de tre män som är över tjugo år, och fyra års fängelse för 18-åringen.

Tingsrätten beslutade att männen ska fortsatt sitta häktade fram till dom faller 21 mars, vilket tyder på en fällande dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

kidnappningsmålet i sundsvall

Mer i ämnet