Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Författaren Camilla Läckberg har länge planerat en dokumentärserie om fallet Johan Asplund. Nu är det bestämt att hon gör en pod i sex avsnitt om Johans gåtfulla försvinnande i november 1980. Foto: Ylva Holmgren SVT / privat

Klart: Camilla Läckberg gör podcast om fallet Johan Asplund – på plats i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Författaren Camilla Läckberg gör en podcast på fyra avsnitt om fallet med den försvunne 11-årige Sundsvallspojken Johan Asplund.

I dagarna är författaren på plats i Sundsvall. Bland annat besöker hon tillsammans med Johans föräldrar Anna-Clara och Björn bostadsområdet Bosvedjan där Johan försvann spårlöst den 7 november 1980.

Det är produktionsbolaget Warner och Schibstedägda PodMe som i samarbete med Camilla Läckberg ligger bakom satsningen.

Författaren har länge varit mycket engagerad i Johan Asplunds försvinnande, som efter 43 år fortfarande är en olöst gåta och ett av landets mest uppmärksammade försvinnanden.

Sedan ett par år tillbaka har hon haft regelbunden kontakt med Anna-Clara och Björn Asplund och planerat att göra en dokumentärserie om fallet – med fokus på Johan.

”Vill göra Johan rättvisa”

”Nu fokuserar jag på att berätta historien om Johan först, vill göra honom rättvisa”, skriver Camilla Läckberg till SVT Västernorrland via Instagram.

Projektet är fortfarande på ett tidigt stadium och omges av stort hemlighetsmakeri. Varken produktionsbolaget eller Camilla Läckberg själv vill uttala sig ytterligare i dagsläget.

Publicering av podden blir det preliminärt sent i höst.

På sin instagram gav Camilla Läckberg en hint om podcasten som ska göras i Sundsvall.

Camilla Läckberg ska göra podcast om Johan Asplund-fallet. Foto: Skärmklipp från Camilla Läckbergs instagram

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.