Foto: Landstinget/SVT

Hans Wiklund blir ny regiondirektör

Uppdaterad
Publicerad

Det blev Hans Wiklund, som varit tillförordnad på tjänsten som regiondirektör, som får jobbet. Det beslutade regionstyrelsen idag.

45-årige Hans Wiklund bor i Härnösand, och har arbetat för landstinget Västernorrland sedan 2012, som förvaltningschef för regional utveckling.

– Hans Wiklund står för ett engagerat, tydligt och inkluderande ledarskap, säger regionrådet Erik Lövgren (S).

Krisen i Landstinget Västernorrland

I rekryteringsgruppen har förutom Erik Lövgren också Jan-Olov Häggström (S), Eva Andersson (MP), Jonny Lundin (C) och Per Wahlberg (M) ingått. Även fackliga representanter har deltagit.

130 000 kronor i månaden

Hans Wiklund får 130 000 kronor i månaden för arbetet som regiondirektör, men inga övriga förmåner. Chefsförordnandet sträcker sig i fyra år. 

– Jag har stor respekt för uppdragets komplexitet. Men jag känner också tillförsikt i att jag har många kompetenta och engagerade kollegor i landstinget. Det är min övertygelse att om vi alla jobbar tillsammans, så kommer vi att kunna utveckla verksamheten och göra skillnad, säger Hans Wiklund i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet