Foto: Johan Nilsson/TT

Klass 1-varning för snö – kan komma upp emot 15 centimeter

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Västernorrlands län. Det rör sig om ett nederbördsområde som dragit in västerifrån över Jämtlands län under onsdagsmorgonen och som väntas nå Västernorrland senare under onsdagen.

Klass 1-varningen gäller hela länet från onsdag kväll fram till torsdag morgon, och nederbördsområdet beräknas ge 5-15 centimeter snö framför allt i den södra delen.

SMHI poängterar att snömängderna är svåra att bedöma eftersom snöfallet föregås av regn och markytorna är relativt varma.

Många har sommardäck

Länsstyrelsen konstaterar att många bytt till sommardäck  så det finns en risk för trafikolyckor och problem med framkomlighet på länets vägar. De skriver att snödjupet är svårt att bedöma på förhand.

Blåsigare

Från och med natten mot torsdag ökar också vindstyrkorna i länet. Det blir friska vindar från nord eller nordväst, på sina håll upp emot 16 sekundmeter. Blåsten väntas hålla i sig och eventuellt öka ytterligare i styrka fram emot helgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer