Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kommunalrådet Erik Lövgren (S) vill fortsätta regera i Ånge: ”Goda möjligheter”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Ånge backar med 5,6 procentenheter och tappar tre mandat men är fortsatt största parti med drygt 40 procent. Kommunalrådet bedömer att hans parti kan fortsätta regera, med stöd av andra partier.

– Det viktiga är att fortsätta flowet i Ånge, det är drag i Ånge och det måste fortsätta, säger Erik Lövgren (S)

Han nämner Viskananstalten och dubbla vätgasfabriker som ger nya jobb.

Val 2022

Säger nej till två partier

Socialdemokraterna har styrt i Ånge tillsammans med Vänsterpartiet. Men när S nu tappar tre mandat räcker inte 15 mandat av 35 för att få majoritet. Inte heller om man slår sina påsar ihop med Centerpartiet räcker det för majoritet.

Foto: Grafik SVT

Erik Lövgren (S) bedömer ändå möjligheterna som goda att fortsätta regera ”med andra partier”. Men han vill inte samarbeta med det andra och tredje största partiet: Sverigedemokraterna och det lokala partiet Vår framtid. I videon utvecklar han varför.

– Det är ju inte jag utan mitt parti som arbetar med det, men jag är en del av det, säger han om eventuella samarbetspartners.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet