Foto: Håkan Alamaa / SVT

Körde ihjäl nioåring – ansöker om nåd

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som orsakade den tragiska olyckan i Bredsand söder om Sundsvall i september i fjol då en nioårig pojke dog ansöker nu om nåd.

I samband med en gudstjänst i den koptisk-ortodoxa församlingen S:t Mikael i Bredsand i september i fjol omkom en nioårig pojke när en personbil kraschade in i kyrkan.

Bakom ratten satt en kvinna i 30-årsåldern som saknade körkort. Hon dömdes senare av Sundsvalls tingsrätt till två års fängelse för bland annat vållande till annans död.

Har accepterat domen

Nu ansöker kvinnan om nåd. I sin nådeansökan till Justitiedepartementet skriver kvinnan att hon har svårt att förlika sig med att hon berövat en annan människa livet men att hon har accepterat domen och valt att inte överklaga. Men eftersom den lille pojkens föräldrar förlåtit henne hoppas hon nu på samma godhet från regeringen.

Detta eftersom det skulle vara till stor nytta för hennes egna barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.