Kraftig brand i ladugård i Magdbyn i Ånge

Uppdaterad
Publicerad

Det brann kraftigt i en ladugård i Magdbyn i Ånge i morse. Räddningstjänsten har arbetat sedan sextiden i morse för att släcka elden.

Vid lunchtid idag beräknade inre befäl att insatsen skulle kunna överlämnas åt fastighetsägaren någon gång under eftermiddagen.

Larmet kom strax efter 06 på söndagsmorgonen. Enligt inre befäl brann det för fullt i en ladugård, samt i en riven ladugård bredvid.

– Det är oklart vad som finns i byggnaden, vi kan inte gå in när det brinner så här mycket, säger Cedergren.

Enligt uppgift till räddningstjänsten ska det inte finnas några djur i ladan. Ute på gården finns maskiner, samt andra byggnader.

– Vi kan nog räkna med att ladan brinner ner helt, nu hoppas vi att inget mer börjar brinna. Det är 30-40 meter till närmsta hus, men det är ingen i huset just nu, säger han.

– Det brinner på rätt bra där. Vi försöker se till att det inte sprider sig vidare.

Vid 07.40 var det fortfarande fullt pådrag på platsen.

– Vi har fått tag i ägaren. Nu ska vi försöka lägga ner byggnaden som står upp och brinner, då blir det mer lätthanterat. Vi jobbar fortfarande för att branden inte ska spridas vidare, vi kommer nog vara kvar där ett bra tag, säger Cedergren.

Vid lunchtid idag bedömdes att branden var under kontroll. En tankbil och två brandmän övervakade elden och under eftermiddagen avslutas insatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.