Inger Bergström är nöjd med lösningen i sommar men säger att det är oklart hur det blir med anhörigmöten till hösten och vintern. Foto: Hans Lindblom SVT

Kramfors kommun inför mötesplatser ute i sommar

Uppdaterad
Publicerad
– Det här ska underlätta för anhöriga och boende och det är på gång nu, säger Inger Bergström som är chef för Välfärdsförvaltningen i Kramfors kommun.

När sommarvädret nu infinner sig har samtliga kommuner i länet tagit fram lösningar för efterlängtade möten på sina äldreboenden, trots det generella besöksförbudet. Nu sällar sig också Kramfors till skaran med speciallösningar.

– Vi vill att det ska vara så säkert som möjligt utifrån de olika lokala förutsättningar som finns på varje boende, säger Inger Bergström.

Oklart till hösten

Hon säger att varje boende själv får beställa utförande av plexiglasskivor så att det passar. Först ut blir boendet Kvarnbacken. Samtidigt börjar förvaltningen redan nu överväga eventuella lösningar för hösten och vintern när vädret inte är lika gynnsamt för utomhusmöten.

– Det här kan ju bli långvarigt. Vi får börja fundera på hur vi ska göra framöver i höst och vinter. För vi har ju ett besöksförbud som ska respekteras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet