Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kramfors kommun satsar mer på nattisverksamheten och välkomnar nu fler barn som behöver få barnpassning kvällar och helger. Foto: TT

Kramfors välkomnar fler barn till nattis

Uppdaterad
Publicerad

Kramfors Kommun satsar mer på nattisverksamheten. Detta efter att de sett ett ökat behov bland föräldrar.

Verksamheten öppnade våren 2019 på familjecentralen i Kramfors. Redan efter sommaren tillsattes mer personal då fler föräldrar hörde av sig för att de behövde hjälp med barnpassning på kvällar och helger, så kallade obekväma arbetstider.

Nu utökas verksamheten ännu mer och kommunen har möjlighet att ta emot fler barn. De vill därför göra fler föräldrar uppmärksamma på att nattis finns.
– Det finns många fördelar med nattis, både för föräldrar och arbetsgivare, säger Fredrik Östlund, enhetschef på Kramfors kommun.

En tolvårig flicka är på nattis dagen då SVT är på besök. Hon trivs där, men berättar att det ibland är tråkigt när de inte är så många fler barn där.

Vad brukar du göra när du är på nattis?
– Jag kollar på TV eller håller på med telefonen. Ibland pysslar jag eller går in till öppna förskolan och gör volter på en madrass, säger hon.

För att kunna möta varje enskild förälder och barn förklarar Fredrik Östlund att det är viktigt att vara flexibel på verksamheten, för att alla föräldrar ska ha samma förutsättningar, oavsett vilka arbetstider man har.
– Det ställer högre krav på oss och vår verksamhet, än på föräldrarna, säger Fredrik Östlund.

Idag bedrivs nattisverksamhet i alla kommuner i Västernorrland, förutom i Ånge.

Se klippet och hör enhetschefen berätta om satsningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer