– Vi är bland de mest beroende av bil i kramfors. Marcus Dahlberg, bilist och Kramforsbo, försöker förklara varför man kör så mycket bil i just hans kommun. Foto: SVT

Kramforsborna kör mest bil i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

En Kramforsbo kör i genomsnitt 874 mil per år. Det är drygt 200 mil mer än Härnösandsborna.

Föga överraskande körs det en hel del i glesbygdskommunerna. Vi träffar Marcus Dahlberg när han tankar sin bil på en mack i centrala Kramfors.

Hör hu han resonerar om varför det körs så mycket bil i just Kramfors i videon här ovan!

Sverige möts: Bensinen

Hur det ser ut i din kommun ser du i listan här nedanför!

Under hösten speglar vi på SVT en rad frågor där åsikterna går skarpt isär och försöker undersöka vad som händer när människor faktiskt träffas och pratar – öga mot öga.  Frågan om vad drivmedel ska kosta är en av dem.

Vill du möta någon som inte tycker som du, eller bara veta mer? Besök Sverige Möts hemsida

Körda mil per person i respektive kommun under 2018

Kramfors:      874

Ånge:            861

Sollefteå:       828

Timrå:           775

Örnsköldsvik: 769

Sundsvall:      690

Härnösand:    656

Fotnot: Uppgifterna om hur långt människor kör i snitt bygger på körsträcka per bil registrerad i en kommun eller län, oavsett var den har kört. Uppgifterna avser även bilar ägda av juridiska personer, registreringskommun inte alltid är samma som stationeringskommun. Statistiken bygger på var bilen var registrerad vid slutet av året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige möts: Bensinen

Mer i ämnet