Roger Johansson (S) om Vänsterpartiets ockupationsplaner. Foto: Pierre Ragnehag

Kritik mot Vänsterpartiets ockupationsplaner

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens avslöjande om regionpolitikernas planer att försöka stoppa ockupationen i Sollefteå tycks ha trappat upp konflikten.
Ockupanterna tänker inte flytta på sig – och får tydligt stöd av Vänsterpartiet som också tänker börja ockupera. Ett utspel som väcker kritik.

– Vänsterpartiet verkar mer eller mindre ha tagit över den ockupationen, det säger idag Roger Johansson, gruppledare för socialdemokraterna i regionfullmäktige.

Freda vårdinstitutioner

Han är kritisk till Vänsterpartiets utspel i ockupationsfrågan. Igår sa ju Isabell Mixter (V) i SVT att partiet i protest mot försöken att stoppa ockupationen i Sollefteå tänkte ansluta sig till ockupanterna.

– Vänsterpartiet har ju tagit en folklig och opolitisk aktion och gjort den till sin, säger han.

Han menar att beslutet dessutom är i strid med den överenskommelse som finns inom regionpolitiken om att freda vårdinstitutioner och sjukhus från politiskt arbete, bland annat för att värna patienternas integritet.
 

”Dialog och samtal”

– Jag tycker fler ska fundera om det här är riktigt bra, det är i alla fall inte inget bra sätt att bereda väg för dialog och samtal, tycker Roger Johansson (S).


Inför valrörelsen skickade dåvarande ordföranden för regionfullmäktige, Elvy Söderström (S),  ut ett brev till alla politiker för att understryka den tidigare överenskommelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ockupationen av Sollefteå sjukhus

Mer i ämnet