Byggnaden totalförstördes vid branden Foto: Räddningstjänsten Örnsköldsvik

Lada totalförstörd vid brand i Kubbe

Uppdaterad
Publicerad

En lada i Kubbe totalförstördes på torsdagen i en våldsam brand. Några fordon blev lågornas rov.

Räddningstjänsten larmades strax före klockan fem på torsdagseftermiddagen om rökutveckling från en byggnad i Kubbe nordväst om Örnsköldsvik.

När brandmännen kom till platsen kunde de konstatera att det brann för fullt i en lada. Inga människor eller djur fanns i byggnaden men räddningstjänstens personal fick snabbt ut några gasolflaskor som förvarades i byggnaden. Kvar blev några fordon.

Taket har rasat in

Inledningsvis fanns viss risk för att branden skulle sprida sig till intilliggande byggnader men den risken har nu minskat.

– Rapporterna från platsen säger att en vägg och taket nu har rasat in vilket gör att värmen går rakt upp. Det innebär att spridningsrisken minskat, säger Mats Renning, inre befäl vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

Byggnaden är bortom räddning och kommer nu att få brinna ner, något som väntas ta hela natten. Brandorsaken är ännu okänd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer