Läkaren som skrev ut den felaktiga medicinen har enligt verksamhetschefen gjort många konstiga ordinationer. Foto: arkiv SVT

Läkare uppsagd efter medicinmiss

Uppdaterad
Publicerad

85-årige Harry Persson ordinerades en felaktig medicinering av en läkare på en vårdcentral i Sundsvall. Enligt verksamhetschefen har den aktuella läkaren sagts upp.

Läkaren på vårdcentralen skrev ut en helt ny medicin till Harry Persson. Tre dagar senare är Harry så dålig att han knappt kan gå. Han tar en taxi till vårdcentralen.

– Jag minns att han kom och han mådde inte bra, säger verksamhetschefen på vårdcentralen.

Konstiga ordinationer

Chefen bekräftar att Harry blivit ordinerad en för hög dos och att den nya medicinen ströks från listan. Han berättar också att vårdcentralen fått in många klagomål på just den läkaren.

– Doktorn har gjort många konstiga ordinationer. Därför är den doktorn uppsagd och kommer inte att jobba kvar här, säger verksamhetschefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.