Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Närmare 60 långtradare stod stilla på grund av halkan i Saltviksbacken norr om centrala Härnösand på tisdagsförmiddagen Foto: Örjan Leek/Profilbild

Långtradare stod stilla på E4 i Saltviksbacken

Uppdaterad
Publicerad

Ett snöoväder breder ut sig över Västernorrland. På tisdag förmiddag stor ett flertal lastbilar stilla på E4 norr om Sundsvall.

I Saltviksbacken norr om Härnösand stod flera lastbilar stilla i södergående riktning på förmiddagen. Trafiken gick långsamt och det var trångt att passera. En lastbil hade fått stopp och sedan ska även fler lastbilar blivit stående. Enligt vittnen på plats handlade det om närmare 60 lastbilar som stod stilla.

På E4 Mellan Älandsbro och Saltviksbacken stod trafiken stilla och det bildades kilometerlånga köer i södergående körfält.

Även i Torsbodabacken norr om Timrå stod flera lastbilar stilla och orsakade stora trafikproblem.

Vid lunchtid avtog snöfallet och trafikproblemen avtog.

Snöväder orsakar stora trafikproblem i Västernorrland

Pinnat inlägg

Snöfallet har lugnat ned sig och trafiken verkar flyta på igen. Tack för idag och kör försiktigt ute på vägarna!

Pinnat inlägg

Snö och halka orsakar stora trafikproblem framförallt på E4 i Västernorrland. Följ vår rapportering här!

Sitter du fast i trafiken eller påverkas på något sätt av snöfallet/halkan? Skicka gärna bild till oss i så fall! vasternorrland@svt.se

En stillastående lastbil på väg 314 mellan Stensån och Kölsillre orsakar trafikstopp i båda riktningar. Bärgare är på plats.

Såhär såg det ut vid en avåkning strax utanför Näsåker när vårt team passerade för en stund sedan. Inga personskador, lyckligtvis.

Lastbil står stilla på E4 från Trafikplats Vivstavarv (232) till Trafikplats Midlanda (234) i riktning mot Umeå i Västernorrland.

Bärgare inväntas och hindret väntas vara borta vid 16-tiden enligt Trafikverket.

Anders • Mycket märkligt när man i god tid får vetskap om kommande väderläge, då måste man kunna förebygga sådana situationer????

Anders Eriksson • Dax att införa lag om dubbdäck på tunga fordon nu. Säger sig själv att ett så tungt fordon fastnar..och alla är lika förvånade varje år? Sen har väl trafikverket sin del i det hela med värdelöst vägunderhåll.

E4 norr om Sundsvall? • Det här att referera till E4 norr om Sundsvall vilket sträcker sig till Haparanda. En idé vore ju annars att referera full E4 Härnösand-Sundsvall vilket det egentligen handlar om. Saltviksbacken ligger i Härnösand.

Tack för din synpunkt, vi lovar att resonera om hur vi formulerar oss kring geografiska bestämningar. Vad gäller Saltviksbacken ligger den ju norr om Härnösand.

Enligt Trafikverker orsakar ett fordonshaveri trafikproblem i Österkolsta till Davidstad i riktning mot Sundsvall. Det handlar om en stillastående lastbil på påfartsrampen mot E14 och det uppges vara helt stopp minst till lunchtid.

Mellan Älandsbro och Härnösand stod trafiken helt stilla i södergående riktning vid 11-tiden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer