Larm om gräsbrand vid golfbana – var notorisk gräsbrännare

Uppdaterad
Publicerad

Vid 19.10 inkom ett larm till SOS om en gräsbrand nedanför golfbanan i Ljungaverk. Det visade sig vara en notorisk gräsbrännare som lämnat eldarna och gått därifrån.

Enligt Räddningstjänsten är det en man som har eldat rishögar på ett flertal ställen och sedan gått därifrån. Det ska inte vara någon fara för allmänheten eftersom högarna självslocknat. Dock kommer ärendet att bli en polissak eftersom det inte är första gången mannen visat oaktsamhet vid eldning. Räddningstjänsten har nämligen fått rycka ut vid ett flertal tillfällen tidigare på grund av mannens eldning. 

– Det kommer att bli en polissak nu. Polis är på väg och de ska få uppgifter av oss, säger Henerik Cedergren, inre befäl vid Räddningstjänsten i Medelpad. 

SVT: Hur många gånger har ni blivit tvungna att rycka ut? 

– Det är flera gånger nu i sommar. Jag kan bara tala för mig själv, men när jag har jobbat så är det minst två-tre gånger, säger Henrik Cedergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.