Lassen: ”Beklagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Elisabeth Lassen (S) beklagar att Sollefteå förlorar två röster i kampen om Sollefteå sjukhus.

Det var under den pågående distriktskongressen i Härnösand på lördagen som SVT fick uppgifter att två tunga landstingspolitiker från Sollefteå hoppar av samtliga sina landstingsuppdrag. Såväl Åsa Sjödén som Linnea Stenklyft har utsatts för påtryckningar sedan det i landstingsstyrelsen stod klart att de inte inte ställde upp på partilinjen i frågan om akutortopedin i Sollefteå.

– Ytterst beklagligt, säger kommunalrådet i Sollefteå, Elisabeth Lassen (S) som själv är ombud vid distriktskongressen.

– Min förhoppning är att konflikten inte fördjupas ytterligare till följd av detta och jag tror att de goda krafterna i partiet kommer att sluta sig samman så att vi enas i sakfrågan, säger Elisabeth Lassen till SVT.

Kommunalrådet Fred Nilsson från Härnösand sitter i distriktsstyrelsens och verkställande utskottet. Han dementerar att Åsa Sjödén och Linnea Stenklyft skulle ha hotats av uteslutning.

– Så arbetar vi självklart inte. Enskilda personer kanske har tänkt tanken men om det förslaget skulle ha kommit upp hade det genast avförts. Såväl Linnea Stenklyft som Åsa Sjödén är oerhört riktiga politiker och brinner för partiet. Uteslutning hade inte kommit på fråga, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.