Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mikael Jonsson i Sundsvall om chockbeskedet när träningsresan ställdes in. Foto: SVT

Betalat över en halv miljon kronor för träningsresan: ”Fick oerhört ont i magen”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen traskade glatt fyrtiofem personer till busshållplatsen i Sundsvall för att resa till Örnsköldsviks flygplats, bara för att mötas av besvikelse, när arrangören berättade att träningsresan med Detur var inställd.

Tre gånger tidigare har gymmet Ego Hälsostudio i Sundsvall arrangerat träningsresor med Detur som charterbolag och allt har fungerat bra, men inte den här gången. Arrangören Mikael Jonsson fick ont i magen när han insåg att han måste vara den som berättar.

– Det kändes ungefär som om att man var en VD för ett företag och måste berätta att fyrtiofem personer har blivit uppsagda, säger Mikael Jonsson.

Kaoset kring Detur

Han vill ändå lyfta fram att tidigare resor har det aldrig varit några problem.

– Vi har haft träningsresor med Detur förut och det har fungerat alldeles utmärkt på alla sätt och vis, så det här är verkligen jättetråkigt, både för Detur och för oss, säger Mikael och fortsätter:

– Jag tycker att de jag varit i kontakt med hanterat det bra egentligen, för att de visste nog inte så mycket heller de som jobbade där med och ringa runt och berätta det här.

Stora summor för inställd resa

Varje person har betalat mellan tretton- och fjortontusen kronor för att få åka på träningsresan, vilket gör att totalt ligger de ute med över en halv miljon kronor.

-  Jag tror vi kommer att lösa det här jättebra, men det kommer inte att lösas på några veckor än i alla fall, det tror jag inte, det kommer att dröja, säger Mikael Jonsson.

Se ovan i klippet när Mikael Jonsson, som arrangerade resan, berättar om hur det var att ge beskedet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kaoset kring Detur

Mer i ämnet