Efter att ha nekat inblandningen i mordet på sin mördade pojkvän väljer kvinnan nu att berätta sanningen. Foto: SVT

Lurade pojkvännen av rädsla för sina barns framtid

Publicerad

Flickvännen till den mördade 23-åringen Ramin Scherzaj väljer att lägga korten på bordet under hovrättsförhandlingen om det så kallade kidnappningsmordet.

Under den fortsatta förhandlingen i hovrätten förhördes den 24-åriga kvinnan som hade ett förhållande med den kidnappade och mördade 23-åringen Ramin Scherzaj. Gävle tingsrätt dömde henne tidigare till livstid för mord, enligt kvinnans advokat,grundat på falska uppgifter. Han säger också att hon nu väljer att berätta sanningen i hovrätten.

Skulle gå tillbaka till exmaken

Kvinnan berättar att hennes bror hade kontaktat henne om att hennes exman ville ha henne tillbaka. Hon hade då känt en tvekan om hon skulle gå vidare med Ramin Scherzaj eller gå tillbaka till sin exmake. Eftersom hon känt sig förskjuten av sin familj på grund av separationen, och med en rädsla för sina barns framtid, valde hon att gå med på att lura pojkvännen och gå tillbaka till sin förra man.

Exmaken skulle, i sin tur, visa henne att han ”var en riktig man” genom att misshandla pojkvännen och tvinga till sig bilder på paret som hade lagts upp på sociala medier.

Ville skydda anhöriga

– Tidigare har hon valt att skydda nära anhöriga som hon inte velat belasta med brottsliga handlingar men när de anhöriga, som också är tilltalade i målet, själva har valt att berätta och lagt korten på bordet, så har min klient valt att göra detsamma, säger kvinnans advokat Ivan Fialdini till SVT.

Förhandlingarna i hovrätten kommer att fortsätta nästa vecka.

LÄS MER: Kidnappningsmordet – detta har hänt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappningsmordet

Mer i ämnet