Morten Madsen med bland annat fyra säsonger i Modo och två i Karlskrona bakom sig är Timrå IKs senaste nyförvärv inför comebacken i SHL. Foto: SVT / arkiv

Madsen Timrå IKs senaste nyförvärv

Publicerad

Morten Madsen är Timrå IKs senaste nytillskott inför comebacken i hockeyns högsta serie SHL. Madsen har bland annat fyra säsongen i Timrås länsrival Modo Hockey bakom sig.

Morten Madsen blir förmodligen den sista pusselbiten i Timrå IKs lagbygge inför återkomsten till SHL.

31-årige centern Madsen har gedigen SHL-rutin. Förutom de fyra säsongerna i Modo 2009-2013 har han också spelat ett flertal säsonger såväl i Frölunda som i Karlskrona. I den sistnämnda klubben, där han spelat de två senaste säsongerna, har han också varit lagkapten.

Han har även gjort tre säsonger i tyska Hamburg Freezers.

83 VM-matcher

Morten Madsen har tillhört det danska landslaget sedan 2005 och har gjort totalt 83 VM-matcher för Danmark.

– Vi letade efter en lite mer defensiv center som har en hel del SHL-rutin och då passade Madsen perfekt. Han har mycket rutin i SHL och det är vad vi behöver i laget, säger Timrå IKs sportchef Kent Norberg bland annat på klubbens hemsida.

”Kan utvecklas mer”

– Det känns såklart bra. Det är en anrik förening som ger mig chansen att spela i SHL. Mitt mål har alltid varit att spela i SHL som är en av de bästa ligorna i världen och jag känner att jag kan utvecklas mer, säger Morten Madsen själv till hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.