Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malin Lindströms pappa, mamma och storebror är lättade efter sista rättegångsdagen Foto: Per-Erik Ström/SVT

Malin Lindströms pappa Rune efter rättegången: ”Sten som fallit från bröstet”

Uppdaterad
Publicerad

Lättnaden var stor idag när den fyra dagar långa rättegången i fallet om mordet på Malin Lindström avslutades. När familjen fick reda på att den misstänkte 44-åringen blir fortsatt häktad tills domen faller blev de lättade.

– Det indikerade ändå starkt på att det kan bli en fällande dom den 19 juli, det var en otrolig nervpärs där inne, säger Malins storebror, Håkan Lindborn.

Exakt två veckor efter sista rättegångsdagen, den 19 juli, faller domen mot den misstänkte 44-åringen. Åklagaren Stina Sjöqvist yrkade på minst sex års fängelse medan försvararen vill att mannen ska frikännas. Trots att ingen dom ännu har fallit är Malins pappa, Rune Lindström, hoppfull.

– Det har varit jobbigt naturligtvis, men jag har inte kunnat stanna hemma, det här var ett måste även om det varit tungt, säger han.

Se klippet ovan när Malins pappa och storebror berättar om sina känslor efter rättegången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet