Måltorkan över – Gif Sundsvall vann borta mot Örebro

Över 300 minuter lång måltorka.

Då klev Noah Sonko Sundberg fram och gjorde det förlösande målet.

Gif Sundsvall tog en efterlängtad seger mot Örebro med 2-0.

– Det var skönt att sätta dit den, säger Sonko Sundberg till C More.

Gif Sundsvall har den senaste tiden nästan blivit synonymt med 0-0-resultat. Fyra av de fem senaste matcherna har slutat just 0-0.

Men trendbrottet kom borta mot Örebro under onsdagskvällen.

Lång måltorka bröts

Gif Sundsvall hade gått mållöst i över 300 minuter. Matchklockan tickade upp på 42 minuter, då fångade mittbacken Noah Sonko Sundberg upp en förlupen Örebro boll ett par meter utanför deras straffområde. Ohotad kunde han ta ett par steg framåt innan han skickade iväg en projektil som letade sig in bakom ÖSK-burväktaren Oscar Janssons nätmaskor.

– Det var skönt att sätta dit den, konstaterade Sonko Sundberg till C more i halvtid.

Hemvändarens första mål

Men målen tog inte slut där för Giffarnas del.

Ett rött kort på Örebro, ett bortdömt Sundsvalls mål, en jätteräddning av Naurin präglade andra halvlek fram till kvarten kvar. Då fick hemvändaren Linus Hallenius bollen i djupet av Romain Gall och kunde efter en misslyckad tunnel på Jansson istället enkelt rulla in returen. Hans första allsvenska mål sedan i april förra året, då i Helsingborg-tröjan.

Bröt segerlös trend

Matchen slutade 2-0. Segern innebar att Sundsvall också bröt en sju matcher lång segerlös trend.

Gif Sundsvalls tar emot IFK Göteborg hemma på måndag.