Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var i fredags som mannen jagades av polisen och i samband med ingripandet försökte han köra på två poliser. Nu begär åklagare Ida Annerstedt, till höger, att mannen häktas. Foto: SVT

Man begärs häktad efter biljakt i Sundsvall – misstänks för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som anhölls efter en biljakt i Sundsvall i fredags begärs nu häktad.

Mannen, som också misstänks för att ha kört ihjäl en äldre man i Ljustorp för ett par veckor sedan, misstänks nu för bland annat försök till mord och vållande till annans död.

Det var i fredags som polisinsatsen ägde rum och polisen fick stopp på bilen, som var anmäld stulen, efter den prejats av en polisbil. I samband med ingripandet försökte mannen köra på två poliser varpå polisen svarade med att skjuta mot bilen.

Inga poliser som arbetade under insatsen skadades. Mannen är nu misstänkt för mordförsök på poliserna, men nekar till brott. Han är dessutom misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

SVT: Varför begärs han häktad nu?

– Nu när det har skett liknande brott i närtid gjorde vi bedömningen att han skulle begäras häktad. Det är en ökad risk för att han begår brott igen, säger åklagare Ida Annerstedt.

Mannen är tidigare dömd för stöld och trafikförseelse.

Körde ihjäl man i Ljustorp

Till Sundsvalls Tidning bekräftade mannens advokat att det är samma gärningsman som är misstänkt för att ha kört ihjäl en äldre man i Ljustorp tidigare i år och han begärs även häktad för grovt vållande till annans död och narkotikabrott i samband med den händelsen.

Mannens körkort återkallades efter dödsolyckan i Ljustorp, enligt åklagare Ida Annerstedt.

Häktningsförhandlingen hålls under tisdagsmorgonen.

Se biljakten här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under fredagen jagade polis en bil som var anmäld stulen. I samband med gripandet försökte föraren, en man i 30-årsåldern, köra på poliser. I klippet ovan kan du se biljakten. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.