Foto: SVT arkiv

Man häktad misstänkt för sexövergrepp mot barn i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har häktats misstänkt för flera fall av sexuella övergrepp mot barn i Sundsvalls kommun. Det här var Sundsvalls Tidning först med att berätta.

– Det är anhöriga till målsägande som anmälde det, säger Stina Sjöqvist, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Sundsvall.

Enligt åklagarens häktningsframställan är mannen på sannolika skäl misstänkt för sexbrott mot barn på fem punkter. Det handlar om två fall av våldtäkt mot barn, sexuellt utnyttjande av barn i tre fall och sexuellt ofredande av barn. Allt ska ha skett i Sundsvalls kommun.

Samtliga händelser ska ha inträffat under några dagar i slutet av oktober i fjol.

– Det är flera målsägande i ärendet, säger Stina Sjöqvist.

Nekar till brott

SVT: Går det att säga något om barnens åldrar?

– Alla är under 15 år.

Vid två tillfällen ska händelser skett i anslutning till en ridskola i Sundsvalls  kommun, enligt häktningsframställan, men enligt kammaråklagare Stina Sjöqvist finns det ingen koppling till ridskolan.

Mannen som bor i Mellansverige greps i torsdags och häktades av jourdomstolen i söndags. Han nekar till brott och har motsatt sig häktning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.