Polisen har spärrat av en lägenhet i närheten av där mannen hittades Foto: Peter Nässén, SVT

Kvinna misstänks för mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har hittats död utomhus i Stöde i Sundsvalls kommun. En jämnårig kvinna är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Hon har enligt åklagaren erkänt att hon vållat mannen skada och hävdar nödvärn.

Larmet kom in strax före klockan ett, en kropp hade påträffats utomhus vid E14 i tätorten Stöde. Cirka en timme senare frihetsberövades en kvinna på sannolika skäl misstänkt för mord. De båda hade en relation till varandra.

– Mannen har skador som gör att vi misstänker att han bragts om livet säger åklagaren Karin Everitt till SVT Nyheter.

Stödemordet

Bråk under kvällen

Enligt vad SVT Nyheter erfar har det varit bråk i en lägenhet i närheten under natten. Polisen har nu spärrat av lägenheten.

– Bråket vill jag inte kommentera, vi försöker nu utreda om det finns någon annan person som kan vara inblandad säger åklagaren.

Anhöriga är underrättade

Sent på förmiddagen lyckades polisen komma i kontakt med mannens anhöriga och kunde därför gå ut med de personliga uppgifterna om offret och gärningsmannen. I övrigt är åklagaren ytterst restriktiv med uppgifter kring händelsen.

Söker vittnen

Platsen där mannen hittades spärrades också av och undersöktes av polisens tekniker. Avspärrningarna hävdes under förmiddagen.

– Nu fortsätter utredningen med teknisk undersökning av kvinnans lägenhet säger åklagare Karin Everitt.

Söker ni fler gärningspersoner?

– Det går inte att utesluta, därför har vi inlett en dörrknackning i området  och försöker höra så många eventuella vittnen vi kan säger åklagaren till SVT Nyheter.

Kritik mot polisen

En boende i området som SVT pratat med är förvånad över att polisen inte tidigare pratat med denne.

– Vi är säkert många som hört paret bråka, men ingen har velat höra oss under morgonen säger personen.

Begärs häktad

Åklagaren ska begära kvinnan häktad och häktningsförhandlingen kommer troligtvis ske imorgon.

– Hon har erkänt att hon har vållat honom med skador och har invänt att det har skett i nödvärn, säger vice chefsåklagare Karin Everitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stödemordet

Mer i ämnet