Man knivdödades i Stöde – i dag meddelas domen

Uppdaterad
Publicerad

I dag väntas domen mot den kvinna i 40-årsåldern som misstänks ha dödat sin särbo i Stöde i våras.

Mannen, som också är i 40-årsåldern, hittades svårt knivskuren utomhus intill E14 i början av april i år. Kort senare greps kvinnan misstänkt för mordet.

Under mordkvällen hade paret druckit tillsammans och befann sig i kvinnans bostad i Stöde. Under rättegången berättar kvinnan om kvällen där ett bråk dem emellan eskalerade från det att de hade kommit hem till henne.

Stödemordet

Erkänt – men hävdar nödvärn

Kvinnan har erkänt att hon dödat mannen men hela tiden hävdat att hon gjort det i nödvärn. Under rättegången fortsatte kvinnan att påvisa att hon hade agerat i självförsvar den där kvällen, att hon aldrig hade för avsikt att döda honom.

Åklagaren yrkar på mord

Åklagaren Karin Everitt yrkar dock på ansvar till mord.

– De bevis som är åberopade är både medicinsk utredning och annan teknisk utredning från brottsplatsen även en del tekninsk utredning kring vad målsägare och tilltalade gjorde under kvällen, sa hon till SVT i samband med rättegången.

Häktningen hävdes

Vid rättegångens sista dag släpptes kvinnan fri i väntan på domen, vilket fick åklagaren att flagga för att hon kommer att överklaga.

– Jag kommer att överklaga domen. Jag utgår från att hon inte kommer att fällas för mord eller dråp, sa Karin Everitt till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stödemordet

Mer i ämnet