Mannaminne har snart slut på pengar

Uppdaterad
Publicerad

Mannaminne saknar snart pengar till att betala löner och räkningar. Nu har stiftelsen ansökt om ett förskott på nästa års bidrag från landstinget och Kramfors kommun.

Efter att ha genomfört stora investeringar,  bland annat i hotellet, har stiftelsen Mannaminne i Nordingrå fått problem med likviditeten. Pengar till löner och räkningar saknas och nu ansöker stiftelsen om ett förskott på knappt en miljon kronor av nästa års bidrag.

– Det är klart att det inte är bra men i och med att vi har ett långsiktigt avtal är det bara att utbetalningen sker i oktober i stället för i januari, säger Hans Hedlund, (C) vice ordförande i Landstingsstyrelsen.

Mannaminne

Mannaminne har under året haft dålig beläggning på hotellet och intäkterna därifrån har blivit mindre än beräknat. Hans Herdlund säger att det beror på att hotellet byggds om och att det inte marknadsförts förrän hotellet stod färdigt.

Sverker Ågren ordförande i landstingets regionala nämnd är inte heller orolig för Mannaminnes ekonomi.

– Utifrån hur det såg ut när vi gick in i Mannaminne så är det varken oväntat eller en kris som man inte kan hantera. Likviditet är en sak och dålig lönsamhet en annan, säger Sverker Ågren (KD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mannaminne

Mer i ämnet