• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilderna från polisens förundersökning på soffan där Melvin dog väcker känslor för mamma Nina Holmlund. Hör henne i klippet. Foto: Louay Bygdén/SVT & polisens förundersökning

Melvins mamma Nina om de svåra bilderna: ”Det går inte att titta på”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagens huvudförhandling om 19-årige Melvin Sonnes död har vittnen hörts, samtalet till SOS har gåtts igenom och bilder har visats upp. Det har väckt starka känslor för mamma Nina Holmlund.

– Bilden på soffan som han dog i, det går inte att titta på.

I tisdags var rättegångens första dag och handlade bland annat om de rutiner som behandlingshemmet har vid mottagandet av patienter.

Under torsdagen var rättegången planerad att avslutas men vittnesmålen drog över tiden. Huvudförhandlingen avslutas därför nästa fredag, 2 juni.

Det var i februari 2021 som Melvin Sonne avled efter att ha varit drogad och medvetslös utan vård på Korpbergets behandlingshem i Kramfors.

Hör Melvins mamma Nina Holmlund berätta om bilderna från polisens förundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.