Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är mixade känslor inför rättegången” – hör mamma Nina Holmlund om hur det varit efter Melvins bortgång i klippet ovan. Foto: Moa Lindberg/SVT

Nu startar rättegången i Melvinfallet – mamman Nina: ”Kommer bli tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Idag startar rättegången mot tre personer från behandlingshemmet Korpberget i Kramfors. De åtalas för vållande till annans död efter att 19-årige Melvin Sonne, från Dorotea, dog drogpåverkad på Korpberget.

I februari 2021 fördes Melvin Sonne drogpåverkad till Korpbergets behandlingshem. När han kom fram tilläts han sova i nästan ett dygn och personalen ingrep först när han hittades medvetslös, enligt en anmälan till IVO.

Melvin fördes sedan med ambulans till Sollefteå sjukhus där läkare konstaterade att han var hjärndöd av syrebrist. I december 2022 åtalades två ägare och behandlingschefer samt föreståndaren för Korpberget för vållande till annans död.

Dog drogpåverkad på behandlingshem

Blandade känslor

För Nina Holmlund, Melvin Sonnes mamma, har tiden efter Melvins bortgång varit svår. Hon är glad över att händelsen har tagits på allvar men tror att det kommer bli tufft att genomföra rättegången.

– Det här känns som att det inte är mitt liv. Det kommer bli det tuffaste man gjort och man kan inte gå vidare eftersom man väntat på slutet så länge, säger hon.

Hör Nina Holmlund om känslorna inför rättegången i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se turerna om fallet Melvin Sonne i klippet ovan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dog drogpåverkad på behandlingshem

Mer i ämnet