• Viktigt meddelande:

    Det är en kraftig brand i ett radhus i Stenby i Eskilstuna, med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Christer Gustafsson som är juridiskt ombud för Korpberget, berätta om hoten som riktats mot personalen.

Dödshot mot personal på Korpberget efter Melvins död

Publicerad

SVT Västernorrland har tidigare berättat om 19-årige Melvin som dog drogpåverkad efter att ha vårdats på behandlingshemmet Korpberget i Kramfors. Nu har personal på behandlingshemmet utsatts för anonyma hot.

– Det är en person vad vi vet som framställt dödshot mot personal. Det är fyra hot, tre per telefon och ett via SMS, berättar Christer Gustafsson som är juridiskt ombud för Korpberget.

Hotelserna riktar sig även mot personer i Korpbergets ledning. Hoten har polisanmälts och personal på Korpberget har uppmanats att iaktta försiktighet.

Melvins död utreds

En utredning pågår hos inspektionen för vård och omsorg för att klargöra omständigheterna kring Melvins död och hans föräldrar har gjort en polisanmälan. Korpberget gör också en egen utredning av vad som föregick dödsfallet.

Från behandlingshemmets sida menar man att man inte orsakat Melvins död.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dog drogpåverkad på behandlingshem

Mer i ämnet