Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Nina Holmlund berätta om kampen för sin son Melvin som avled efter att ha tagits in på Korpbergets behandlingshem. Foto: Privat/SVT

19-årige Melvin togs in på behandlingshem i Kramfors – dog drogpåverkad

Publicerad

19-årige Melvin Sonne från Dorotea dog efter att ha blivit medvetslös på Korpbergets behandlingshem i Kramfors. Nu berättar hans mamma om händelsen.

Melvin avled den 25 februari i år efter att ha förts till Korpbergets behandlingshem i Kramfors. Han var drogpåverkad när han kom till behandlingshemmet och han tilläts sova i nästan ett dygn. Personalen ingrep först när han hittades medvetslös, enligt en anmälan till IVO. Korpberget skriver i IVO-anmälan, att de bland annat ville skicka Melvin på avgiftning men att han vägrade.

Då han kom till Sollefteå sjukhus konstaterade läkare att Melvin var hjärndöd på grund av syrebrist.

Ville få hjälp

Händelsen är anmäld till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, både av behandlingshemmet, av ambulansvården och av Nina Holmlund, Melvins mamma.

Hon berättar om sin kamp för sonen som fick problem med droger i tidiga tonåren. De senaste åren har hon pendlat mellan hopp och förtvivlan, då Melvin varit drogfri i perioder för att ta återfall om och om igen.

Sista hoppet var Korpbergets behandlingshem dit han kom efter att han inte klarat av det stödboende han hade i Umeå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dog drogpåverkad på behandlingshem

Mer i ämnet