IVO anmälan från ambulanssjukvården i Kramfors om tillsynen av Melvin på Korbergets behandlingshem. Foto: SVT Design

Ambulanspersonal som var på plats reagerade på Korpbergets agerande

Publicerad

Melvin Sonne togs in på Korpbergets behandlingshem där han blev medvetslös – och han dog senare på sjukhus.

Den medicinskt ansvarige läkaren på ambulansen har gjort en anmälan till IVO om brister i rutiner och säkerhet vid behandlingshemmet i Kramfors efter händelsen.

I anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, står att det i samband med ett ambulanslarm till Korpbergets behandlingshem framkom att personal vid hemmet visste att en boende där hade intagit droger.

Korpberget skriver i IVO-anmälan, att de bland annat ville skicka Melvin på avgiftning men att han vägrade.

Det var Melvin Sonne, som lagt in sig frivilligt för behandling på Korpbergets behandlingshem för att bli drogfri.

Enligt ambulansverksamheten agerade personalen på Korpberget inte när de fick vetskap om att han intagit droger, och utförde inte heller någon tillsyn av Melvin Sonne efter att de fått kännedom om drogintaget.

Ambulans tillkallades för sent

Personalen larmade ambulans först när de hittade Melvin Sonne livlös. Han avled senare på sjukhus. Den medicinskt ansvarige läkaren på ambulanssjukvården, Fredrik Granholm, gjorde en avvikelserapport till IVO.

SVT Västernorrland har kontaktat enhetschef Camilla Johansson inom ambulanssjukvården i Kramfors för en kommentar om anmälan:

– Det är extremt ovanligt att vi från Kramforsambulansen gör en extern avvikelse vid hämtning från ett behandlingshem. Vi har ju flera behandlingshem i Kramfors kommun, säger Camilla Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dog av överdos på behandlingshem

Mer i ämnet