Foto: SVT

Dödshot mot personal på Korpberget efter Melvins död

Publicerad

SVT Västernorrland har tidigare berättat om 19-årige Melvin som dog drogpåverkad efter att ha vårdats på behandlingshemmet Korpberget i Kramfors. Nu har personal på behandlingshemmet utsatts för anonyma hot.

– Det är en person vad vi vet som framställt dödshot mot personal. Det är fyra hot, tre per telefon och ett via SMS, berättar Christer Gustafsson som är juridiskt ombud för Korpberget.

Hotelserna riktar sig även mot personer i Korpbergets ledning. Hoten har polisanmälts och personal på Korpberget har uppmanats att iaktta försiktighet.

Dog drogpåverkad på behandlingshem

Melvins död utreds

En utredning pågår hos inspektionen för vård och omsorg för att klargöra omständigheterna kring Melvins död och hans föräldrar har gjort en polisanmälan. Korpberget gör också en egen utredning av vad som föregick dödsfallet.

Från behandlingshemmets sida menar man att man inte orsakat Melvins död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dog drogpåverkad på behandlingshem

Mer i ämnet