Missing People söker frivilliga Foto: SVT / Privat

Runes son tacksam och stolt över Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

80-årige Rune försvann den 27 augusti från sin bostad i Bergsåker i Sundsvall. Trots ett intensivt sökande är han fortfarande spårlöst försvunnen. Men organisationen Missing People ger inte upp och hans son uppskattar Sundsvallsbornas engagemang.

Nu på lördag kallar man återigen frivilliga till skallgång. Alla som vill och har möjlighet är välkomna att delta i sökandet. De som har drönare eller någon typ av vattenfarkost uppmanas att ta med dessa.

Spårlöst borta

Rune Olsson, 80, är dement och sågs senast i sin bostad i Bergsåker. Vad som sedan hänt är ett mysterium. Polisen har sökt med hjälp av helikopter och hundpatruller.

Försvunnen 80-åring

Fortsätter sökandet

Även hemvärnet och Missing People deltog redan från början i sökandet. Men när polisen blåste av sitt sökande fortsatte Missing People.

Organisationens motto är att inte ge upp något sökande så länge anhöriga vill att man fortsätter.

På lördag samlas frivilliga klockan 10:00 vid Selångers IP:s Café.

Sonen tacksam

Anders Olsson, son till 80-åringen, är oerhört stolt och tacksam över Sundsvall och polisens insats i sökandet. Han berättar för SVT att han var på väg att köpa en flaska vin till sin pappa här om dagen, men så slog det honom att hans pappa inte är där han brukar vara. Det är en tuff tid för honom just nu och han har svårt att få vardagen att fungera innan han vet vad som har hänt Rune.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 80-åring

Mer i ämnet