Mordet skedde i mitten av maj i fjol i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. Knappt två månader senare anhölls den man som nu ställts inför rätta för mordet. Foto: Peter Nässén SVT

Misstänkt mord i Nacksta i Sundsvall – ingen gripen ännu

Uppdaterad
Publicerad

En avliden person hittades i en lägenhet i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall under måndagseftermiddagen. Polisen misstänker mord alternativt dråp och en förundersökning är inledd.

Under måndagen kontaktades polisen av en person som uppgav att det fanns en död person på en adress i Nacksta i Sundsvall.

Polisen har efter fyndet av kroppen bland annat hållit förhör, genomfört dörrknackning i det aktuella området samt påbörjat en brottsplatsundersökning. Den aktuella lägenheten har spärrats av. Dödsoffrets anhöriga är underrättade, skriver polisen på sin webbplats.

– Jag kan inte säga något mer i nuläget än att vi skickade en patrull till platsen, och därefter har vi utfört utredningsåtgärder och en brottsplatsundersökning, sa polisens jourhavande förundersökningsledare Linda Englund Sundin till SVT på tisdagsmorgonen.

Ingen misstänkt gripen

Ingen misstänkt är ännu gripen. Ärendet utreds av avdelningen för grova brott vid polisen i Västernorrland.

Polisen är ännu så länge mycket förtegen med detaljer i ärendet. Tidigast under tisdagseftermiddagen kan man eventuellt lämna mer information om det inträffade, meddelas det på polisens webbplats.

Bostadsområdet som ligger i Sundsvalls västra utkanter har varit hårt drabbat av våldsbrott de senaste åren. Om det här nu också visar sig vara ett mord är det det tredje mordfallet i området på två och ett halvt år.

Sköts ihjäl

Kring lucia 2019 sköts en ung man ihjäl utanför sin port i Nacksta. Tre män dömdes för mordet.

Förra sommaren dödade en man i 25-årsåldern sin flickvän i en lägenhet i Nacksta, som han efter mordet också tände på. Mannen dömdes till fängelse på livstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.