Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två tonåringar har skadats allvarligt natten mot måndag i Sidsjön i Sundsvall. I klippet berättar chefen för grova brott vid Sundsvallspolisen Josefine Perming Tengqvist vad man vet om händelsen. Foto: Hans Lindblom

Misstänkta mordförsök i Sundsvall – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två unga killar anträffades skadade utomhus i Sidsjö i Sundsvall efter att ha utsatts för mordförsök, enligt polisen. Killarna ska vara under 18 år och är allvarligt skadade.

Det var strax innan midnatt på söndagskvällen larmades polis och ambulans till Sidsjö, där två personer har utsatts för mordförsök.

Josefine Perming Tengqvist, chef vid grova brott, berättar att två unga killar sökte sig till en fastighet i ett villaområde i Sidsjö. Personerna som befann sig i fastigheten gick ut och hjälpte killarna – personerna tillkallade även polis och ambulans till platsen.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

– Skadorna är allvarliga men läget ska vara stabilt enligt sjukvården, säger Josefine Perming Tengqvist.

Polisen spärrade av brottsplatsen och jobbade med utredningsåtgärder.

Vet du mer om händelsen? Mejla vasternorrland@svt.se, kontakta oss via vår facebooksida SVT Nyheter Västernorrland eller ring oss på 060-190190. Foto: SVT

”Arbetar brett och förutsättningslöst”

Under måndagsmorgonen berättade Elisabeth Glaas, polisens presstalesperson, att polisen fortfarande arbetade på platsen.

– Vi arbetar brett och förutsättningslöst. Det är fortfarande avspärrat på platsen, säger Elisabeth Glaas.

Enligt polisens hemsida är ingen person frihetsberövad och polisen bedömer att det är en isolerad händelse. Polisen skriver även att de ”tacksamt tar emot iakttagelser och uppgifter rörande ärendet”.

I videon kan du se bilder från polisens avspärrningar och höra reporter Beata Furstenberg berätta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

Mer i ämnet