Här syns ett av skotthålen i glaset på balkongen. Foto: SVT/Eva Harström

Skottlossning mot äldreboende i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter tolvslaget under natten mot måndag fick polisen i Timrå in flera samtal om en misstänkt skottlossning vid ett äldreboende.

Polisen har spärrat av ett område där man konstaterat skador som ser ut att vara skotthål i en byggnad. En förundersökning om grovt vapenbrott har inletts.

En teknisk undersökning gjordes på platsen under dagen och polisen jobbar också med att säkra spår och förhöra personer som kan ha sett eller hört något.

Skottdrama vid äldreboende

Ingen misstänkt

Ett antal föremål ska vara tagna i beslag från brottsplatsen. Polisen har ingen kännedom om att någon skadats till följd av händelsen. Ingen person ska i nuläget vara misstänkt eller gripen.

Det var här skottet i Timrå träffade Foto: SVT/Eva Harström

Enligt Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen ska flera skott ha avlossats och träffat äldreboendet. Anledningen till detta är ännu oklar.

– Man kan bara spekulera i varför. Men så vitt vi vet så finns det ingen tidigare hotbild mot fastigheten, säger Anderz Ohlsson.

Polisen säger att man är intresserad av iakttagelser som allmänheten kan ha gjort. För att kontakta polisen med sådana uppgifter ska man ringa 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdrama vid äldreboende

Mer i ämnet