Bengt Eriksson, ställföreträdande verksamhetschef vid rättspsyk Foto: Ylva Holmgren, SVT

Misstänkt våldtäkt på rättspsyk i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt som ska ha skett inne på Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall. En manlig patient ska ha förgripit sig på en kvinnlig patient.

Den misstänkta våldtäkten, som st.nu var först med att rapportera om, ska ha inträffat för en dryg vecka sedan och att saken nu utreds av polisen bekräftas av chefen på kliniken, Bengt Eriksson.

– Det är extremt ovanligt att det händer något sådant här. Vi har ju blandade avdelningar överallt inom psykiatrin och det ska inte kunna hända, vi har ju personal närvarande, men vi får se vad polisutredningen ger, säger han till SVT Västernorrland.

Enligt Bengt Eriksson har det förekommit kränkningar på kliniken vid tidigare tillfällen men inte våldtäkter. Om polisutredningen kommer fram till att det skett en våldtäkt inne på kliniken kommer man enligt Eriksson även göra en internutredning. Men man kan i dagsläget inte se att kliniken brustit i några rutiner eller i övervakningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.